Klassifikasie

Klassifikasie is ʼn stelsel waarvolgens elke bees-, skaap-, lam- en bokkarkas omskryf word hoofsaaklik ten opsigte van ouderdom en hoeveelheid vet. Hoe jonger die dier, hoe sagter is die vleis.

Die ouderdom van die dier word bepaal deur die hoeveelheid snytande – hoe minder snytande, hoe jonger is die dier. Dit word aangedui deur:

A

Jongste dier

AB

Minder jonk

B

Ouer dier

C

Oudste

Die hoeveelheid vet word numeries aangedui:
000 111 222 333 444 555 666.

0 dui op geen vet, en 6 dui op die meeste vet

Deur net na hierdie twee rolmerke te kyk, kan die BOMA kliënt dadelik sy voorkeursnitte uitsoek, byvoorbeeld:

A1

Jonk met min vet

AB2

Minder jonk met medium vet

B1

Ouer met min vet

C5

Oudste met heelwat vet

Om die volledige klassifikasiestelsel van die Suid-Afrikaanse Vleismaatskappy (SAMIC) in pdf-formaat af te laai, Klik hier of gaan na www.samic.co.za.

Om die snitkaarte van SAMIC in pdf-formaat af te laai, klik hier.